maandag 10 november 2014

10Nov14 Monoprint maken... creatief idee

Een monoprint is een afdruk van verf die op een ondergrond is uitgesmeerd en waar je dan een vel papier oplegt, deze aandrukt en er dan weer af trekt.
Nodig: een glasplaat, plexiplaat, porselein bord oid waar de verf niet intrekt, een kwast/roller of hard kaartje, acryl of een andere verfsoort  en een vel papier daieop je plaat past.

Doe wat verf op je ondergrond [plaat] en smeer dat uit met een roller/ kwast of kaartje, je kan het heel egaal maken maar er ook strepen oid in tekenen.
Leg je papier op de verf en druk het aan... voorzichtig weer lostrekken van je ondergrond en laten drogen.

Variaties: dit afgedrukte papier weer op een ander papier afdrukken.... meerdere kleuren gebruiken op je palet.....eerst laten drogen en dan weer een ander kleur erover zetten....met je vingers een patroon in de natte verf maken .... kleine sjabloontjes [bv stukjes papier of  klein blad] in je verf leggen en dan afdrukken= wit uitsparen.... verschillende kleuren afdruk papier gebruiken.... je sjabloontjes zitten vol met verf dus deze kan je ook weer op papier afdrukken.

Voor monoprint moet je snel werken ivm het drogen van de verf dus zorg dat je genoeg papier/ sjabloontjes en verf klaar hebt liggen. 
Het is een methode om snel veel mooie ondergrondjes te maken voor bv journal.

Geen voorbeeld.. gewoon proberen vanuit de tekst....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten